donderdag, 8. februari 2007 - 20:10

Junkie XL remixt Justin Timberlake

Amsterdam

In 2002 werd Tom Holkenborg, alias Junkie XL, wereldwijd bekend met de remix van het nummer 'A little less conversation' van Elvis Presley. Na deze hit maakte Holkenborg ook remixen voor onder andere Sex Pistols, Coldplay en Scissor Sisters. En nu is Justin Timberlake aan de beurt. Tom Holkenborg remixte zijn nieuwe single 'What Goes Around...' van het album 'Futuresex/Lovesounds'.

Muzikaal past dit album goed bij Holkenborg, mede omdat producer Timbaland verantwoordelijk is voor het nieuwste album van Justin Timberlake. Met hem voelt Holkenborg zich sterk verwant: 'Timbaland is net zoals ik een muzikant en producer van elektronische muziek, al werk ik meer met elektronische gitaren en richt hij zich voornamelijk op de hiphop. Daarbij proberen we allebei vooruitstrevende muziek te maken die een verschil maakt, of in ieder geval anders is dan wat je kent'.

Tom Holkenborg componeerde en arrangeerde de muziek voor het romantische liefdesdrama 'Blind', het lange speelfilmdebuut van regisseur Tamar van den Dop. Het maken van filmmuziek is niet nieuw voor Holkenborg; in Hollywood is hij al enige jaren actief op dit gebied, onder meer voor films zoals the Matrix, Team America en Catwoman. Eerder verzorgde hij al de muziek voor de Nederlandse film van regisseur Robert Jan Westdijk 'Siberia'.
Categorie:
Tag(s):