zaterdag, 17. februari 2007 - 20:27

Onderzoek en extra surveillance na geweld tegen vrouw

Elst

De politie van Elst is een onderzoek gestart naar geweld tegen een 28-jarige vrouw uit die plaats. Dat gebeurde maandagavond 12 februari rond tien uur op de 2e Weteringsewal in Elst. Volgens het slachtoffer werd ze door een nog onbekende man met een auto met geweld van haar fiets getrokken. Vervolgens zou geprobeerd zijn haar met geweld in de auto te krijgen.

Tussen het slachtoffer en haar belager ontstond een schermutseling, waarbij de vrouw zich verzette. Op een gegeven moment kwam er een auto uit de richting van Elst rijden. Kennelijk was dat voor de belager het moment om in zijn auto te stappen en weg te rijden in de richting van Zetten.

Het slachtoffer reed vervolgens naar huis; een dag later nam zij contact op met de politie. Als gevolg van de schermutseling was het slachtoffer lichtgewond geraakt.

De recherche van de politie Gelderland-Midden is hierop direct met een onderzoek gestart. De politie zal de komende tijd de plaats delict extra surveilleren. Daarnaast wordt een beroep gedaan op getuigen, met name de autobestuurder die op enig moment voorbij was gereden.
Van de onbekende man is het volgende signalement bekend:

• de man had een flinke buik
• was zeker 1,70 m lang
• hij sprak algemeen beschaafd en accentloos Nederlands; en
• zou ‘muffig’ ruiken

De Elster politie neemt de zaak hoog op en doet daarom een klemmend beroep op getuigen. Het onderzoeksteam roept daarom iedereen op die die avond (of eerdere avonden) iets bijzonders heeft gezien op die plaats dat in verband met het voorval kan worden gebracht.
Provincie:
Tag(s):