woensdag, 14. maart 2007 - 22:02

Onderzoek Impress naar verhuizing binnen Hoogeveen

Hoogeveen

Impress BV, producent van blikverpakkingen, laat onderzoek doen naar een verhuizing van het bedrijf binnen Hoogeveen. Nu is het bedrijf gevestigd op de grens van De Wieken en het stadscentrum, aan de Prins Hendrikstraat. Het bedrijf ziet bedrijventerrein Buitenvaart als de meest serieuze optie. Het mogelijk vrijkomende terrein is een interessant gebied voor nieuwe ontwikkelingen. Ook daar wordt een onderzoek naar gestart.

“Door een efficiëntere bedrijfsvoering is er ruimte over in ons huidige pand,� verklaart Impress directeur Henk Blaauw het onderzoek. “Verder zijn de onderhoudslasten van oude gebouwen aan de hoge kant. Hoogeveen als vestigingsplaats blijft voor Impress belangrijk omdat we centraal gevestigd zijn ten opzichte van onze klanten. Bovendien woont ons personeel met de benodigde specifieke kennis hier in de omgeving.�

Wethouder Wietze van der Zwaag is namens het college van B&W van Hoogeveen zeer positief over het initiatief van Impress: “Het is verheugend dat een internationaal opererend productiebedrijf als Impress voor Hoogeveen behouden blijft. Impress zou een mooie aanvulling voor Buitenvaart zijn. De mogelijk vrijkomende grond zou een fantastische locatie voor herontwikkeling zijn. Dit past in de visie van de gemeente om uit te breiden juist door ‘in te breiden’.
Provincie:
Tag(s):