zaterdag, 3. februari 2007 - 14:30

Ongeval op Rijksweg Sint Philipsland

Sint Philipsland

Vrijdagmiddag 2 februari 2007 vond op de kruising Rijksweg/Stationsstraat een ongeval plaats. De bestuurder van een paarse Daewoo, een 59-jarige man uit de gemeente Tholen, wilde omstreeks kwart over drie vanuit de Stationsstraat rechts afslaan richting Steenbergen.

Hij verleende hierbij geen voorrang aan een blauwe BMW die uit de richting van Anna Jacobapolder kwam. Een botsing was vervolgens het gevolg.

De Daewoo werd door de zware klap een eind weggeslingerd. De auto reed door de berm richting het fietspad langs de Rijksweg. Vervolgens kwam de auto halverwege de dijk terecht om tenslotte enkele meters naar beneden te zakken om op het fietspad met de neus richting Anna Jacobapolder tot stilstand te komen.

De BMW, bestuurd door een 31-jarige man uit de gemeente Tholen, kwam tot stilstand op de Rijksweg. Het verkeer werd door de politie en kantonniers van het Waterschap Zeeuwse Eilanden omgeleidt via de andere baan van de Rijksweg en via het industrieterrein. De ambulance van Sint-Maartensdijk die even tevoren met spoed naar Anna Jacobapolder was gereden, kwam op de terugweg met een patiënt langs het ongeval.

De ambulancemedewerkers zetten hun voertuig aan de kant en onderzochten de inzittenden van de twee auto’s. De 31-jarige man klaagde over hoofdpijn maar had voor de rest geen lichamelijk letsel. De ambulance vervolgde daarna zijn weg naar het ziekenhuis. De politie heeft van de 59-jarige man een blaastest afgenomen. Uit deze test bleek dat hij ruim drie keer zoveel had gedronken dan is toegestaan. Het rijbewijs van de man werd ingenomen.

De zwaar beschadigde auto’s werd en afgevoerd door bergingsbedrijf Faasen uit Steenbergen. Het wegdek werd gereinigd door medewerkers van het waterschap. Omstreeks vijf uur was de weg weer vrij voor het verkeer.
Provincie:
Tag(s):