donderdag, 7. juni 2007 - 14:13

Politie onderzoekt aangiftes schietincident

De politie in het district Rivierenland onderzoekt twee incidenten, waarbij willekeurige passanten zeggen dat er op hen geschoten zou zijn. Van beide feiten is aangifte gedaan. Een eerste incident zou zich op 6 juni rond 20.30 uur op de Grote Molenstraat hebben afgespeeld in Elst. Later op de avond kwam een soortgelijke melding vanaf de Karstraat in Huissen.

In Elst rijdt een 36-jarige inwoner van deze gemeente over de Tweede Weteringsewal, richting de Grote Molenstraat. Als hij op die kruising links af is geslagen, ziet hij een personenauto uit tegengestelde richting (over de Grote Molenstraat) naderen. Vanuit deze auto zou op hem geschoten zijn.

Van een soortgelijk incident maken een 57-jarige vrouw en haar 58-jarige echtgenoot melding, als zij in Huissen over de Karstraat rijden. Ter hoogte van de Kersenkraam wordt het echtpaar uit Huissen volgens hen beschoten door inzittenden van een personenauto, terwijl zij zelf met hun snorfiets het fietspad volgen. Bij beide incidenten is overigens niemand gewond geraakt of materiele schade ontstaan.

Beide aangevers spreken over een personenauto, over de interpretatie van het merk verschillen zij van mening. Wel is opgevallen dat de auto opvallend witte bumpers heeft, terwijl de rest van de auto donker(der) gekleurd zou zijn. Eén van de aangevers meent zelfs de auto vaker in de omgeving van Elst gezien te hebben.

Verder geven beide aangevers aan dat de bijrijder van de auto uit het rechterportierraam gehangen heeft. Zij hebben het daarbij over een blanke man met een normaal postuur, die met zijn bovenlichaam en rechter arm uit de auto gehangen zou hebben. De man zou een pistool in zijn rechterhand gehouden hebben. Volgens de aangevers moet de man tussen de 18 en 25 jaar oud geweest zijn en zou hij een rood-wit petje met donkerblauw trainingsjack gedragen hebben.
Provincie:
Tag(s):