zondag, 4. februari 2007 - 16:25

Politie onderzoekt berovingen

Groningen

De politie doet onderzoek naar meerdere berovingen van oudere vrouwen. In een paar dagen tijd zijn er tenminste vier oudere vrouwen beroofd van hun portemonnee. Alle berovingen vonden plaats in de wijk Selwerd in Groningen. Het signalement van de mogelijke dader was in grote lijnen steeds gelijk

Zaterdagmiddag is een 71-jarige vrouw uit Groningen in een winkel aan de Prunusstraat beroofd van haar portemonnee. De portemonnee zat in een tas die aan haar rollator hing. Een ogenblik van onoplettendheid was genoeg om de portemonnee kwijt te raken.

Een 92-jarige vrouw werd zaterdagmiddag aan de Beukenlaan in Groningen geholpen door een andere vrouw. De onbekende vrouw opende de deur voor haar, maar wist daarbij de portemonnee uit de jaszak van de vrouw te halen.

Een 82-jarige vrouw werd op de Eikenlaan beroofd van haar portemonnee. Dit keer waarschuwde een onbekende vrouw haar voor diefstal en kwam hierbij dicht tegen de 82-jarige aan staan. Tijdens dit contact heeft zij vermoedelijk de portemonnee weggenomen.Ook donderdag kwam er bij de politie al een aangifte van diefstal van een portemonnee van een 83-jarige vrouw binnen. Dit gebeurde aan de Iepenlaan. In alle gevallen komen de signalementen van de onbekende vrouw enigszins overeen. Het zou gaan om een lichtgetinte, kleine vrouw met donker haar. De vrouw verplaatst zich meestal per fiets. De politie adviseert mensen alert te zijn en waardevolle spullen goed weg te stoppen. Bij verdachte omstandigheden moet zo snel mogelijk de politie gewaarschuwd worden.
Provincie:
Tag(s):