woensdag, 7. februari 2007 - 21:28

Politie schiet op banden gestolen auto

Tilburg

Woensdagmorgen rond 04.00 uur heeft de politie op het Nassauplein een 21 jarige man afkomstig uit de Utrechtse Heuvelrug aangehouden. De man wordt ervan verdacht samen met anderen betrokken te zijn bij een inbraak in een bedrijf in Made en een diefstal van een personenauto. De politie stelt een onderzoek in naar de andere verdachten.

Woensdagmorgen kreeg de politie een melding van een gepleegde inbraak in een bedrijf in Made. De daders waren in een donker gekleurde auto weggevlucht. Op de Midden Brabantweg troffen agenten een soortgelijke donker gekleurde auto aan.

Onderzoek wees uit dat de auto als gestolen geregistreerd stond. Bij het zien van de agenten verhoogde de bestuurder zijn snelheid en reed weg in de richting van de Tilburg. De bestuurder gaf geen gevolg aan het gegeven stopteken. Er ontstond een achtervolging waarbij diverse verkeersovertredingen gepleegd werden.

Om de auto tot stoppen te dwingen werd door de politie met de voorzijde van de surveillanceauto tegen de achterzijde van de auto van de verdachte gereden. De auto draaide door deze manoeuvre om zijn as en kwam tijdelijk tot stilstand.

Een van de inzittenden, de 21 jarige verdachte zag op dat moment kans de auto te verlaten. Hij vluchtte te voet weg in de richting van de Nassaustraat. Met behulp van politiehond Paco lukte het de agenten de man korte tijd later aan te houden.

De bestuurder van de auto gaf echter niet op en wilde weg rijden,. Op dat moment is door de politie gericht op de banden van de auto geschoten. Helaas wist de bestuurder toch met de auto te ontkomen.
Provincie:
Tag(s):