maandag, 1. januari 2007 - 21:25

Rustige Nieuwjaarsnacht in Amsterdam

Amsterdam

In Amsterdam is de jaarwisseling zonder noemenswaardige incidenten vrij rustig verlopen. Op de Dam vierden ruim 30.000 mensen Oud & Nieuw. Door enkele schermutselingen, die door de beveiliging snel werden opgeheven, hebben totaal 25 mensen zich moeten laten behandelen in de locale EHBO-post. Eén persoon daarvan is voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis.

In Amsterdam-Noord heeft het traditionele vreugdevuur in Floradorp gewoon doorgang kunnen vinden. Men was even bang dat te harde wind roet in het eten zou gooien maar deze bleef gelukkig uit. Verder spreekt de woordvoerder van de Amsterdamse politie, op wat kleine vechtpartijtjes en brandjes na, van een rustige Oud & Nieuw.

Maandagmorgen 1 januari rond tien uur is een 27-jarige man tijdens een burenruzie met een mes gestoken. Het slachtoffer werd met ernstige verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. Na de steekpartij maakte de dader zich uit de voeten, maar heeft zich later bij de politie gemeld. De 30-jarige verdachte is ingesloten. De recherche van bureau opsporing van District Centrum onderzoekt de zaak. Het slachtoffer is inmiddels buiten levensgevaar.
Provincie:
Tag(s):