vrijdag, 19. oktober 2007 - 15:31

Skatende jeugd met zelfinitiatief in Tytsjerksteradiel

Oentsjerk

De skatende jeugd uit de Trynwâlden heeft het initiatief genomen om de verouderde skatebaan in Oentsjerk op te knappen. Mede door een bijdrage van de gemeente Tytsjerksteradiel wordt een veilige voorziening voor de jeugd gerealiseerd die aansluit bij hun eigen wensen en behoeften.

Op basis van ideeën en suggesties van de skaters is door de jongeren een nieuw ontwerp gemaakt. De jeugd wil graag een zogeheten ‘funbox‘ en een bankje om ‘bij te komen van het intensieve skaten’. Stichting Welzijn Tytsjerksteradiel (SWT) begeleidt de jongeren bij de totstandkoming van deze vernieuwde skatelocatie. De oude baan is niet meer verantwoord, de toestellen zijn oud en zijn niet langer goedgekeurd door de inspectie.

Geld voor de opknapbeurt (van ongeveer € 14.000,-) haalde de jongeren binnen via diverse acties (o.a. sponsorloop) en een gewonnen geldprijs van Corporatie Holding Friesland. Op basis van haar jeugdbeleid neemt de gemeente Tytsjerksteradiel de helft van de kosten voor haar rekening. De jeugd zal zelf het beheer en het onderhoud van de skatebaan regelen.
Provincie:
Tag(s):