zondag, 8. april 2007 - 15:52

Twee mannen ernstig gewond na steekpartij

Tilburg

De politie is gestart met een uitgebreid onderzoek naar aanleiding van een steekpartij die zaterdagmorgen plaatsvond in de Nieuwstraat in Tilburg. Bij deze steekpartij raakten twee mannen, afkomstig uit Apeldoorn en Roosendaal ernstig gewond. De slachtoffers zijn met diverse steekwonden overgebracht naar het Elisabethziekenhuis te Tilburg. In de omgeving hebben agenten een 33 jarige Tilburgse vrouw aangehouden. De vrouw wordt verdacht van betrokkenheid

Agenten kregen rond 04.15 uur de melding van een steekpartij in de omgeving van de Wassenaerlaan. Direct gingen meerdere politie-eenheden ter plaatse. In een woning troffen de agenten een groepje mensen aan die vertelden dat twee van hen gewond waren. De politie verleende de eerste hulp waar na medewerkers van de ambulancedienst de slachtoffers voor onderzoek overbrachten naar het ziekenhuis. De toestand van een van de slachtoffers is kritiek.

Het eerste onderzoek wijst uit dat de slachtoffers samen met nog enkele andere kennissen liepen over de Nieuwstraat in de richting van de Wassenaerlaan. Het groepje had een uitgelaten stemming en liep naar huis na een avondje stappen. Op de kruising met de Van Heemskerckstraat werd de groep aangesproken door de inzittenden van een passerende auto. De bestuurder stoorde zich vermoedelijk aan het gedrag van het groepje. Korte tijd later stapte de bestuurder uit en liep naar de slachtoffers in de groep. Er ontstond een woordenwisseling waarbij de bestuurder de slachtoffers met een mes verwondden. Direct na de steekpartij is de verdachte terug de auto ingestapt en is samen met een medeinzittende weggereden.
Provincie:
Tag(s):