zondag, 4. februari 2007 - 20:04

Vier jongens aangehouden wegens beroving

Vlissingen

Zaterdag omstreeks middernacht, fietsten twee Vlissingers naar het centrum van hun woonplaats om daar te gaan stappen. In de Nieuwstraat fietsen zij langs een viertal jongens die bij elkaar staan te kletsen. Op het moment dat beide Vlissingers ( 19 en 22 jaar oud) langs hen fietsen krijgt de 19-jarige een klap met een hard voorwerp tegen zijn hoofd.

Hij wordt tegengehouden door een van de vier jongens en kan niet meer verder fietsen. Twee jongens komen bij hem staan en eisen geld van de 19-jarige. Dit geeft hij niet af en hij wordt tegen zijn oog geslagen, ook wordt zijn fiets tegen de grond getrapt. De 22-jarige wordt verbaal bedreigend toegesproken door de andere twee.

Op een gegeven moment rijdt er een politiebusje de straat in en de vier belagers sprinten er vandoor, zonder buit. Zij komen enige tijd later twee ‘bikers’ tegen van de Zeeuwse politie. Die vinden het vreemd dat die vier zo door de stad rennen en gaan op onderzoek uit. Dan wordt duidelijk dat die vier zojuist hebben geprobeerd twee Vlissingers te beroven en de ‘bikers’ gaan achter de vermoedelijke daders aan.

Op de Hellingbaan kunnen de vier worden aangehouden. Zij zijn overgebracht naar het bureau van politie en later ingesloten in een politiecel in Torentijd. De vier hebben al wel verklaringen afgelegd, maar sommigen zeggen dat ze niets met de beroving te maken hebben, anderen hebben hun aandeel inmiddels bekend.

De vier verdachten betreffen een 18-jarige, een 16-jarige, een 17-jarige en nog een 16-jarige Vlissinger.
Provincie:
Tag(s):