dinsdag, 13. maart 2007 - 23:16

Vrijspraak voor dodelijke achtervolging Saasveld

Almelo

De rechtbank in Almelo heeft drie mannen vrijgesproken van het medeplegen van (poging) doodslag en poging tot zware mishandeling. Aan een van de mannen was ook dood door schuld in het verkeer ten laste gelegd. Ook hiervan is hij vrijgesproken. De zaak tegen de vierde verdachte is aangehouden tot 27 april a.s.

De vier mannen waren op 12 november 2006 na een ruzie in twee auto’s achter een andere auto aangereden. Op de Postweg bij Saasveld is de eerste auto tegen een boom gereden. De bestuurder kwam daarbij om het leven. De twee andere inzittenden raakten gewond.

De drie vandaag vrijgesproken verdachten zaten samen in één van de achtervolgende auto’s, een Audi. De aangehouden zaak betreft de bestuurder van de andere auto, een Peugeot.

De rechtbank acht niet bewezen dat de Audi de auto van de slachtoffers heeft klemgereden of ingesloten. Er zijn wel getuigenverklaringen dat de Audi achter de auto van de slachtoffers stond geparkeerd, maar dat betekent nog niet dat er sprake was van klemrijden of insluiten volgens de rechtbank. Ook is niet gebleken dat de inzittenden van Audi en de Golf daartoe samenwerkten.

Hoewel de verdachten op alle hen tenlastegelegde punten zijn vrijgesproken, benadrukt de rechtbank dat zij moreel verwijtbaar hebben gehandeld door geen hulpdienst in te schakelen en het ongeval te verzwijgen.
Provincie:
Tag(s):