vrijdag, 13. april 2007 - 8:20

Vrouw gewond na ongeval met beknelling

Sint-Annaland

Bij een aanrijding tussen twee personenauto’s op de kruising Oude Zeedijk/Veilingweg te Sint-Annaland is donderdagmiddag een vrouw gewond geraakt. Zij moest door de brandweer uit haar auto worden bevrijdt.De 66-jarige bestuurster is vervolgens met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Omstreeks half vier werd de Sint-Annalandse brandweer gealarmeerd voor een ongeval met beknelling op de Oude Zeedijk. Ook de ambulance was toen inmiddels gealarmeerd.

Op de t-splitsing van de Oude Zeedijk en de Veilingweg waren twee personenauto’s met elkaar in botsing gekomen. Een 51-jarige automobiliste, uit de gemeente Tholen komende uit de richting van Sint-Annaland, reed over de Oude Zeedijk. Zij zag dat op de genoemde t-splitsing twee auto’s vanuit de Veilingweg de weg op draaiden en een derde auto stopte.

Vervolgens reed de derde auto, bestuurd door een 66-jarige vrouw uit de gemeente Tholen, onverwacht toch de Oude Zeedijk op. De 51-jarige kon niet meer op tijd remmen, waarna een botsing het gevolg was. De auto van de 51-jarige vrouw had de andere auto vol in de flank aangereden. Door de botsing kwam één van beide auto’s op het fietspad naast de weg terecht.

Al snel na het ter plaatse komen van de hulpdiensten bleek dat de 66-jarige vrouw met hydraulisch gereedschap door de brandweer uit haar auto bevrijd moest worden. Op advies van medewerkers van de ambulance werd het dak van de auto verwijdert om de vrouw rechtstandig uit de auto te kunnen halen.

Brandweerlieden knipten de achterste en middelste stijlen van de auto kapot, waarna het dak op de motorkap gevouwen kon worden. De vrouw werd vervolgens met behulp van een wervelplank uit de auto gehaald waarna zij met onbekend letsel is overgebracht naar het ziekenhuis in Bergen op Zoom. Ook de 51-jarige vrouw werd onderzocht door ambulancepersoneel, maar haar verwondingen bleken mee te vallen.

Het verkeer werd door medewerkers van de Provincie Zeeland en brandweerlieden onder andere omgeleid via de Oostweg. De twee totaal vernielde auto’s werden afgevoerd door een bergingsbedrijf. Vervolgens is het wegdek gereinigd door de brandweer van Sint-Annaland. Omstreeks half zes was de weg weer vrij voor het verkeer.
Provincie:
Tag(s):