vrijdag, 22. februari 2008 - 8:23

Aanstaande moeders maken zich zorgen over toekomst kind

Amsterdam

Van de aanstaande moeders in Nederland maakt slechts 7% zich totaal geen zorgen om de toekomst van hun kind. Bijna 50% vreest de toenemende criminaliteit in Nederland, 22% maakt zich zorgen over de kwaliteit van het onderwijs en zo'n 17% over het verval van normen en waarden.

Verrassend genoeg vreest slechts een relatief klein deel de toekomst van ons milieu (7%) en economische vooruitzichten zoals werkgelegenheid (2%). Dit blijkt uit onderzoek onder ruim 570 zwangere vrouwen uitgevoerd door OHRA tijdens de Negenmaandenbeurs die afgelopen week plaatsvond in de RAI te Amsterdam.


Jonge ouders neigen al veel zaken voor de geboorte van hun kind op orde te hebben. 65% regelt vooraf kinderopvang en 46% van de onderzochte zwangere vrouwen zegt de noodzakelijke administratieve en financiële zaken zoals verzekeringen al vlak voor of net na de geboorte voor elkaar te hebben.

Ruim een derde (35%) laat het huidige arbeidscontract aanpassen. Opvallend is dat 3% van de aanstaande moeders al een inschrijving bij een sportclub regelt. Inschrijvingen op een lagere school speelt in Nederland, in tegenstelling tot Engeland, niet of nauwelijks.
Categorie:
Tag(s):