woensdag, 28. mei 2008 - 1:04

Alcoholverbod in deel Hoogezand-Sappemeer

Hoogezand-Sappemeer

Burgemeester en wethouders hebben besloten tot het aanwijzen van een gebied in de gemeente Hoogezand-Sappemeer waarvoor een alcoholverbod geldt. Dit besluit is genomen op grond van artikel 2.4.8 lid 1 van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV).

Aanleiding voor het verbod is het regelmatig hebben van overlast door jongeren bij de De voetbalkooi aan de Touwslager en het terrein van de St Anthoniusschool. Deze worden door jongeren gebruikt als ontmoetingsplaats/hangplek. Dit leidt regelmatig tot excessieve overlast voor omwonenden, zeker als er alcohol gebruikt wordt. De overlast bestaat uit geluidoverlast door harde muziek uit auto’s, achterblijvend verpakkingsmateriaal, stukgegooid glas, een geblokkeerde weg. Het lukt niet om de jongeren aan te spreken op hun gedrag en daardoor ontstaat een gespannen sfeer in de buurt. Buurtbewoners voelen zich onveilig en vermijden de omgeving.

De overlast in dit gebied veroorzaakt onveiligheidgevoelens bij omwonenden en passanten. Mensen krijgen beledigende opmerkingen toegevoegd, er worden bierflessen kapot gegooid en het is een bron van zwerfvuil. Men voelt zich daardoor onveilig.
Provincie:
Tag(s):