zaterdag, 6. september 2008 - 15:29

Asbestonderzoek in panden aan Korte Baanstraat

Utrecht

Dit weekeinde vindt asbestonderzoek plaats in een zevental panden aan de Korte Baanstraat. De panden liggen in de buurt van Maliebaan 31. Op dit adres is afgelopen week tijdens sloopwerkzaamheden asbest aangetroffen. Het pand is toen gesloten en een deel van de tuin afgezet. Er is onderzoek verricht in het pand en in twee nabijgelegen panden.

Om risico’s uit te sluiten wordt dit weekeinde aanvullend onderzoek verricht in een zevental willekeurig gekozen panden. Buiten het afgezette gebied is geen gevaar voor de volksgezondheid.

In het pand aan Maliebaan 31 is woensdag 3 september 2008 bij een verbouwing asbest gevonden. Via de aannemer en de eigenaar is de milieupolitie ingelicht en is de omgeving afgezet. Milieukundig onderzoeksbureau Amos heeft dezelfde dag onderzoek gedaan in het gebouw, de tuin en twee nabijgelegen panden. De resultaten van dit onderzoek zijn nu bekend.

In het te verbouwen pand is op alle verdiepingen asbest gevonden. In de tuin direct langs de achtergevel zijn asbestresten aangetroffen. Het pand is afgesloten en de tuin is opgeruimd. In één van de twee nabijgelegen panden zijn asbestdeeltjes aangetroffen. Het gaat om een kleine hoeveelheid asbest onder de wettelijke norm. Om meer inzicht te krijgen en risico’s uit te sluiten, wordt uitgebreider aanvullend onderzoek in een zevental willekeurig gekozen panden gedaan.
Provincie:
Tag(s):