zaterdag, 2. februari 2008 - 23:17

Avondvoorstelling 'Werelden van ijs' in Aviodrome Lelystad

Lelystad

Tal van hemellichamen in ons zonnestelsel bestaan hoofdzakelijk uit (water)ijs of zijn bedekt met ijs. Veel van die objecten (denk aan kometen, maar ook aan Pluto en andere dwergplaneten) zijn ware 'diepvrieskisten', die materiaal bevatten dat ouder is dan elk aards materiaal. Zij kunnen geleerden een inzicht geven in de evolutie van het zonnestelsel. Op Mars en mogelijk ook de Jupitermaan Io zijn ijszeeën ontdekt. Onder dat ijs bevindt zich water waarin -wie weet- leven zou kunnen gedijen. En zo valt er veel te vertellen over de werelden van ijs. en veel te zien. Want de vloot van ruimtesondes die de Amerikaanse, Russische, Europese en Japanse ruimtevaartorganisaties in de loop der jaren naar verre planeten en kometen hebben gestuurd, zorgden (en zorgen nog steeds) voor een overvloed aan prachtige foto's; foto's die ons beeld van die mysterieuze werelden voorgoed hebben veranderd.

Over dit onderwerp organiseert het Nationaal Ruimtevaart Museum een speciale avondvoorstelling op donderdag 7 februari in de officiersmess bij de Aviodrome op de luchthaven Lelystad. De lezing wordt verzorgd door Urijan Poerink van Sterrenwacht Halley

De voorstelling “Werelden van ijs� begint op donderdag 7 februari om 20.00 uur. De zaal is open om 19.30 uur. Kaarten kunnen uitsluitend aan de zaal worden gekocht. De toegangsprijs is € 5,- voor volwassenen en € 2,50 voor kinderen. Vrienden van het NRM hebben op vertoon van hun pasje toegang voor € 2,50. Meer informatie is te vinden op www.nationaalruimtevaartmuseum.nl.
Provincie:
Tag(s):