maandag, 24. november 2008 - 20:05

Balkenende brengt werkbezoek aan Groningen

Groningen

Minister-president Balkenende brengt op dinsdag 25 en woensdag 26 november a.s. een werkbezoek aan Groningen. Dit werkbezoek past in de serie ontmoetingen die de minister-president deze periode heeft met ondernemers, bankiers en wetenschappers in het kader van de reële economie.

Dinsdagavond brengt minister-president Balkenende een bezoek aan de Hanzehogeschool Groningen. Hier opent hij het HanzeForum. Dit is het ‘groene’ hart van de ZernikeCampus, waar onderwijs, kennis en ondernemerschap samenkomen. De afgelopen jaren is de campus getransformeerd tot een groen gebied met gebouwen van hoogwaardige architectuur. Na zijn toespraak onthult de minister-president een kunstwerk van Marthe Röling en maakt hij de naam van het gebouw van het Instituut voor Sportstudies bekend.

De dag wordt afgesloten met een bezoek aan de Commercieele Club Groningen, waarin 375 Groningse ondernemers zich verenigd hebben. De minister-president gaat met hen het gesprek aan over de Groningse economie en de gevolgen van de kredietcrisis.

Op woensdagochtend staat een bezoek aan het Donald Smits Centrum voor Informatie Technologie (CIT) van de Rijksuniversiteit Groningen op het programma. Minister-president Balkenende krijgt hier uitleg over de rol en taken van het CIT en over de (inter)nationale projecten waarin het participeert. Voorbeelden hiervan zijn het project Draadloos Groningen, dat tot doel heeft om draadloos internet voor iedereen in de stad Groningen beschikbaar te krijgen, en LOFAR, een radiotelescoop die bestaat uit een netwerk van 25.000 kleine antennes en ingezet kan worden voor astronomisch onderzoek.

Aansluitend vertrekt de minister-president naar Winparts, een bedrijf dat auto-onderdelen verkoopt via internet. Hier verdiept hij zich met vertegenwoordigers van Winparts en Google Nederland in de ontwikkeling van de internet-economie, bijvoorbeeld op het gebied van marketing en het digitaal bestellen van producten.
Provincie:
Tag(s):