donderdag, 17. juli 2008 - 22:14

De mooiste dag van vierdaagse achter de rug

Groesbeek

De wandelaars van de 92ste Vierdaagse hebben na vandaag ook de heuvels van Groesbeek achter zich gelaten en maken zich nu gereed voor de laatste wandeldag. De ruim 36.000 overgebleven wandelaars leken goed op de hoogte van de weersvoorspellingen. Ze stapten daarom flink door.

In de middaguren werden de wandelaars af en toe getrakteerd op een fikse regenbui. Omdat veel wandelaars het van te voren gegeven advies, hadden opgevolgd, ging dit niet ten koste van de uitbundige sfeer.

Continuïteit
Vandaag is op Heumensoord een raamovereenkomst getekend door staatsecretaris Jack de Vries van defensie, burgermeester Thom de Graaf van Nijmegen en voorzitter Johan Willemstein van Stichting DE 4DAAGSE. De overeenkomst waarin de drie hun samenwerking in de organisatie van de Vierdaagse voor vijf jaar bekrachtigen, waarborgt de continuïteit van de wandelPRESTATIEtocht.

Uitgevallen Debutanten
Onder de 1.610 wandelaars die gisteren hebben moeten opgegeven, waren 1.151 debutanten. Dit is 8,6 procent van alle nog overgebleven debutanten. Het uitvalpercentage ligt daarmee twee keer zo hoog als het totale percentage uitvallers (4,2 procent).

Diskwalificatie
De eerste wandelaar die gediskwalificeerd is, blijkt een 45-jarige Deen te zijn. De man werd vandaag door de Medische Dienst in zeer dronken toestand van het parcours gehaald. Hij is voor controle naar het Rode Kruis gebracht.

Eresaluut
Vandaag stopten de militaire deelnemers zoals gebruikelijk even op de Canadese militaire begraafplaats aan de Zevenheuvelenweg. Hier brachten zij een eresaluut aan de Canadezen en andere geallieerden die tijdens de operatie Market Garden in de Tweede Wereldoorlog vielen.
Provincie:
Tag(s):