woensdag, 20. februari 2008 - 17:13

Gemeente-computers ten bate van ‘Right to Play’

Veendam

Op woensdag 20 februari heeft een vertegenwoordiging van ITdonations in Veendam ‘oude’ computers van het gemeentehuis opgehaald. Dit gebeurde samen met olympisch judokampioen Ben Sonnemans, en burgemeester Meijerman. Ben heeft als Right To Play ambassadeur o.a. sport- en spelprojecten in Mali bezocht.

De gemeente Veendam wilde de gebruikte IT-apparatuur aan goede een goed doel schenken. Een prima intentie, maar de praktijk liet zien dat ontvangende organisaties er nauwelijks raad mee weten door de bijkomende kosten voor logistiek, onderhoud en service.

Stichting ITdonations bood de oplossing voor dit probleem. ITdonations garandeert organisaties een professionele verwerking van hun afgeschreven IT-apparatuur en maakt de opbrengst vervolgens over naar een goed doel naar keuze, dat hierdoor optimaal van de donatie profiteert. Right To Plan heeft een samenwerkingsovereenkomst met ITdonations om als één van twee begunstigden te fungeren. De andere organisatie die als begunstigde optreedt is SOS Kinderdorpen.

Ben Sonnemans (35) is acht maal Nederlands kampioen geweest, deed mee aan de Olympische Spelen van 1996 in Atlanta en 2000 in Sydney en werd in 1997 Europees kampioen. Inmiddels werkt Ben ruim 5 jaar in de zakelijke dienstverlening, met als rode draad ICT. Momenteel werkt hij bij Gemnet als Accountmanager. In de sport is Ben als bestuurder nauw betrokken bij zijn club, Stichting Topjudo Kenamju, en als ambassadeur bij Right To Play.

Right To Play is een humanitaire organisatie die ernaar streeft alle kinderen ter wereld te laten sporten en spelen. Hun sport- en spelprogramma’s leggen de basis voor een gezonde ontwikkeling van het kind.
Provincie:
Tag(s):