zondag, 7. december 2008 - 18:08

Gifbeker Feyenoord nog niet leeg

(Elfvoetbal) Er blijkt nog een flink bodempje te zitten in de gifbeker van Feyenoord. De Rotterdammers verloren vandaag terecht in de eigen Kuip van een counterend De Graafschap. De 3-1 was misschien wat vertekend, maar Feyenoord maakte geen aanspraak op een punt of meer.

Voor de Superboeren was het een heerlijke en belangrijke overwinning. Na tien partijen zonder winst waren er nu eindelijk weer eens drie punten. Daarmee gaat De Graafschap op de ranglijst over Vitesse heen. De Doetinchemmers staan nu zestiende. Feyenoord blijft elfde.

Om het spel van zijn ploeg te beschrijven, haalde Feyenoord-trainer Gertjan Verbeek vorige week een klasssieke voetbalterm uit de oude doos. 'Hotseknotsbegoniavoetbal' riep de Fries na het 1-1 gelijkspel tegen Vitesse. Vandaag waren de Rotterdammers ook allerminst indrukwekkend. De ploeg deed een treffende imitatie van een dood vogeltje. Lusteloos en vleugellam. Niemand bij Feyenoord liet zien te willen knokken alsof hun leven er vanaf hing.

De Graafschap vond het allemaal prima. De bezoekers loerden op de counter en dat had al snel succes. Een duel op het middenveld werd door Karim el Ahmadi verloren en Jason Oost werd weggestuurd. Na een lange rush omspeelde hij handig doelman Henk Timmer en scoorde de 1-0.

Na die eerste klap lag Feyenoord meteen knock-out. De thuisploeg had weliswaar veel meer balbezit, maar werd nooit meer gevaarlijk. De Rotterdammers probeerden vooral via de vleugels aan te vallen, maar Georginio Wijnaldum en Luigi Bruins kwamen niet voorbij tegenstanders Purrel Frankel en René Bot. Vleugellam dus.

De rust leek Feyenoord goed te hebben gedaan, maar de opleving was van korte duur. Frankel besloot eens mee op te komen aan de linkerkant en slingerde de bal hoog in het strafschopgebied van Feyenoord. Daar stonden maar twee mensen, Geert den Ouden en Kevin Hofland. Die laatste timede verkeerd waardoor Den Ouden bij de tweede paal kon binnenglijden.

Het Legioen begon steeds meer te morren en schreeuwde hun spelers toe dat ze maar eens moesten gaan werken voor hun geld. Het hielp een beetje. Feyenoord begon aan een langdurige omsingeling, maar liep opnieuw in het mes. Frankel, die het na het eerste succesvolle avontuur nog maar eens probeerde, kwam voor de tweede keer mee op en zette nu den Ouden vrij voor Timmer. De spits van De Graafschap bleef ijskoel en stifte de bal over de Feyenoord-goalie.

Veel Feyenoord-fans vonden het na de 3-0 wel best en gingen na ruim een uur weer huiswaarts. Ze misten daardoor wel de eretreffer van Kevin Hofland. Uit een vrije trap kon de Feyenoord-verdediger bij de tweede paal vrij uithalen.
Categorie:
Tag(s):