dinsdag, 18. maart 2008 - 18:17

Internationaal festival over seksualiteit

Amsterdam

Op donderdagavond 3 april a.s. komen in Amsterdam jongeren uit Bangladesh, Rwanda, Malawi, Tanzania, de Filippijnen en Nederland bij elkaar om aandacht te vragen voor hun seksuele gezondheid en rechten. De avond draagt de naam RAP-Song Event en wordt georganiseerd door Youth Incentives, het internationale programma van de Rutgers Nisso Groep.

In veel landen is het voor jongeren niet vanzelfsprekend dat zij hun eigen keuzes kunnen maken op het gebied van seksualiteit. Zij zijn bijvoorbeeld niet vrij om te bepalen wie hun partner is, of ze van mannen of vrouwen houden, of en hoeveel kinderen ze willen en of ze anticonceptiemiddelen gebruiken. Ook is seksueel geweld tegen jongeren in veel landen aan de orde van de dag. Youth Incentives zet zich in om jongeren in ontwikkelingslanden te helpen bij het maken van hun eigen seksuele keuzes.

Naast de debatten, is er tijdens het RAP-Song Event aandacht voor theater en muziek. Zo is er de theatervoorstelling ‘Let’s talk about sex’, treedt de reggaeband Tribute 2 Bob Marley op, worden enkele RAP-Songs ten gehore gebracht en is er een optreden van spoken-word artist Zanillya Farrell.

Het RAP-Song Event vindt plaats op donderdag 3 april 2008 vanaf 19.00 uur in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. De voertaal tijdens deze avond is Engels.
Categorie:
Tag(s):