woensdag, 17. september 2008 - 20:28

Jongens verdacht van diverse delicten

Lichtenvoorde

Terwijl het onderzoek naar de brandstichtingen in wijk Het Veld nog volop in onderzoek is, heeft de politie onlangs een onderzoek afgerond waarbij twee jongens worden verdacht van enkele andere brandstichtingen en vernielingen in Lichtenvoorde.

De twee komen uit de gemeente Oost-Gelre; één van hen is minderjarig, de ander is 18 jaar oud.

De jongens werden in de nacht van 25 op 26 augustus door surveillerende politiemensen op heterdaad betrapt met een gestolen fiets. Zij werden ingesloten in het politiebureau en uitgebreid verhoord. Zij worden ervan verdacht vanaf april dit jaar regelmatig in de nachtelijke uren in Lichtenvoorde ‘op pad’ te zijn geweest.

Daarbij zouden zij ruiten van auto’s en woningen en een caravan hebben vernield. Ook zouden zij seksuele en discriminerende teksten op woningen, schuttingen en auto’s hebben gespoten. Daarnaast werden enveloppen met dergelijke teksten in verschillende brievenbussen gestopt en onder autoruiten geplaatst. Deze feiten zorgden voor onrust en onbegrip bij de gedupeerden.

Tot slot worden de jongens verdacht van het stichten van enkele brandjes, onder andere bij een winkelpand aan de Rapenburgstraat.

De meerderjarige verdachte is voorgeleid bij de Rechter-commissaris en onder voorwaarden geschorst. De politie maakt proces-verbaal op dat bij het openbaar ministerie wordt ingeleverd.
Provincie:
Tag(s):