maandag, 11. februari 2008 - 20:53

Mooi Wark start Schijnheiligen Tour 2008

Emmen

Onlangs presenteerde Mooi Wark alweer hun achtste album, getiteld "Bok 'm d'r op" in een bomvolle Giraf te Emmen. De onthulling van de albumtitel vond plaats door de hoes op de blote kont van een fan te tattoeëren. Evenals bij de voorganger 'Gewoon idioot' heeft Dick Kemper (ex-Vandenberg) de ijzersterke productie op zich genomen. Naast de hit-singles "In de blote kont", "Achter de tent" en "Schijt aan regels" staan er nog 9 andere nummers op, allen in het eigen dialect.

Dit zijn voornamelijk lekkere no-nonsense rock en roll stampers, maar ook een serieuze ingetogen ballade ontbreekt niet. Een bijzonder feit is dat dit album ook in gelimiteerde oplage op vinyl verkrijgbaar is als LP.

Ruim een week na de release staat het album dus als nieuwe binnenkomer al op nummer 9 in de offciële Album Top 100. Een buitengewoon knappe prestatie van de Drentse mannen die Nederland momenteel flink aan het veroveren zijn.

Op 1 februari 2008 werd het startschot gegeven van een nieuw spectaculair jaar voor Mooi Wark. Onder de noemer "Schijnheiligen Tour 2008" is een nieuwe zegetocht van start gegaan. Ook deze tour is, net als in 2007, met meer dan 120 shows inmiddels zo goed als vol en staat weer bol van de interactie met het publiek, ook wel "siepelrockers" genoemd.

In maart zal de band afreizen naar Oostenrijk voor een aantal optredens in de sneeuw met een groot aantal andere artiesten. Kortom, 2008 wordt een Schijnheilig jaar; 2008 wordt het jaar van Mooi Wark!
Categorie:
Tag(s):