zaterdag, 10. mei 2008 - 12:51

Noodmast geplaatst voor mobiele telefonie

Utrecht

De grote brand bij KidZcity in Utrecht van 18 april jl. heeft naast alle gevolgen voor de direct betrokkenen ook nog een neven-effect gehad voor de omgeving. Op het dak van het pand stonden namelijk apparatuur en antennes van een operator voor mobiele telefonie. Door de dakbrand is al deze apparatuur verwoest en onstond een probleem met mobiele telefonie in dat gebied.

Hoewel aangrenzende opstelpunten een deel van de radiodekking en capaciteit overnemen, was het aantal klachten vanuit het bedrijventerrein Cartesiusweg voldoende aanleiding om een noodvoorziening te plaatsen.

Afgelopen week is dan ook op dit industrieterrein een mobiel nood-opstelpunt geplaats. Het gaat hier om een container met apparatuur voor GSM en UMTS met daarbovenop een mast van 28 meter met daarin de benodigde straalverbinding en antennes.

Hiermee is de terugval in dekking en capaciteit weer hersteld tot het normale niveau. Naar verwachting zal over twee maanden de permanente installatie op het dak van KidZcity zijn hersteld.
Provincie:
Tag(s):