dinsdag, 17. juni 2008 - 10:59

Premies autoverzekeringen in 1 jaar 19% gedaald

De premies van autoverzekeringen blijven dalen. Gemiddeld is een autoverzekering 19% goedkoper geworden ten opzichte van een jaar geleden. Dat blijkt uit de Premie-index Autoverzekering die Independer.nl maandelijks publiceert.

De premies van autoverzekeringen staan al enige tijd onder druk. Dat heeft geleid tot flinke premieverlagingen. De toetreding van nieuwe partijen met scherpe premies, zoals Allsecur, hebben daaraan bijgedragen. Maar ook gevestigde partijen als OHRA, Budgio en Klaverblad hebben de premies inmiddels verlaagd.

De Premie-index Autoverzekering wordt sinds augustus 2006 elke maand berekend. De index is gebaseerd op de vergelijkingen die Independer-bezoekers maken van ruim 90 autoverzekeringen. Elke maand worden bij Independer.nl zo'n 45.000 vergelijkingen van autoverzekeringen gemaakt. Independer heeft berekend dat de premies sinds augustus 2006 met ruim 30% zijn gedaald.

Recent onderzoek van Independer.nl onder haar bezoekers toonde aan dat 77% kon besparen op hun autoverzekering. De gemiddelde besparing bedroeg ruim 170 euro per jaar.
Categorie:
Tag(s):