dinsdag, 13. mei 2008 - 12:15

Seedorf wil niet onder Van Basten naar EK

(Elfvoetbal) Clarence Seedorf ontbreekt volgende maand op het EK Voetbal in Oostenrijk en Zwitserland. De 32-jarige middenvelder heeft bondscoach Marco van Basten gisteravond telefonisch op de hoogte gesteld, dat hij niet zal ingaan op een eventuele selectie voor het aankomende Europees kampioenschap.

Van Basten: "Ik was verrast door zijn mededeling, ik had het niet verwacht," zegt hij in een officieel persbericht over de beslissing van de 87-voudig international. "Ik heb Clarence gezegd dat ik veel respect voor hem heb als mens en als voetballer. Maar zijn besluit stond vast."

Tegenover Voetbal international geeft Seedorf tekst en uitleg voor zijn afwezigheid in Oostenrijk en Zwitserland. "'Hij moet me gewoon niet, klaar. Van Basten sprak tegen me alsof ik een piepeltje was."

De afzegging voor het EK betekent niet per definitie het einde van de interlandloopbaan van Seedorf. Na het EK stelt hij zich onder de nieuwe bondscoach Bert van Marwijk weer beschikbaar. Seedorf is na Mark van Bommel al de tweede speler die onder Van Basten weigert uit te komen in Oranje.

Na de afmelding van Seedorf telt de voorlopige selectie van het Nederlands elftal voor het Europees kampioenschap in Zwitserland en Oostenrijk nog 29 spelers. Deze groep wordt vrijdag 16 mei - nog voordat spelers en staf dinsdag 20 mei in Noordwijk bijeenkomen voor het eerste gedeelte van de voorbereiding op EURO2008 - verder teruggebracht tot maximaal 26 spelers. De definitieve groep van twintig veldspelers en drie keepers moet vervolgens uiterlijk woensdag 28 mei bij de UEFA worden ingeleverd.
Categorie:
Tag(s):