woensdag, 13. augustus 2008 - 9:29

Taiwan te sterk voor Nederlands honkbalteam

Het Nederlands honkbalteam is in Beijing begonnen met een nederlaag. Oranje was in het openingsduel van het Olympisch honkbaltoernooi niet opgewassen tegen Taiwan en verloor met 5-0. David Bergman was de startende werper voor Nederland en hij moest in de tweede inning een punt incasseren. Na vier wijd voor Chih-Sheng Lin volgde Chih-Hsien Chiang met een tweehonkslag. Lin scoorde op een opofferingsslag van Kuo-Hui Lo.

Taiwan liep in de vierde inning uit naar 4-0. Openingsslagman Lin kreeg weer vier wijd van Bergman en ook de tweede honkloper Lo kwam met een vrije loop op het honk. Lin scoorde op een honkslag van Chun-Chang Yeh. Rob Cordemans nam toen het werpen over van Bergman en zette de honken vol met een opzettelijk vier wijd voor Chih-Wei Shih. Na een honkslag van Che-Hsuan Lin en een opofferingsslag van Chien-Ming Chang stond het 4-0.

Nederland kon het goede slagwerk van de laatste oefenwedstrijd tegen Canada (8-3) geen vervolg geven en bleef steken op vier honkslagen. Taiwan scoorde nog een keer in de zesde inning.

Donderdag (4.30 uur Nederlandse tijd) speelt Oranje zijn tweede wedstrijd tegen de Verenigde Staten.
Categorie:
Tag(s):