vrijdag, 8. mei 2009 - 9:17

Bildts college en raad ruimen zwerfafval

St. Annaparochie

Leden van het Bildtse college van burgemeester en wethouders en de gemeenteraad zullen maandag 11 mei vanaf 19.00 uur zwerfafval opruimen bij het gemeentehuis in St.- Annaparochie.

Van maandag 11 mei tot en met vrijdag 15 mei wordt op het Bildt de jaarlijkse Himmelwike gehouden. Aan deze actie wordt doen zeven basisscholen uit het Bildt mee. De Himmelwike op het Bildt is een schoonmaakactie waarbij zwerfvuil door schoolkinderen wordt opgeruimd. De Himmelwike wordt georganiseerd en ondersteund door Omrin.

Het gemeentebestuur van het Bildt hecht veel waarde aan dit initiatief van Omrin en steekt daarom zelf ook de handen uit de mouwen. Te beginnen op maandagavond bij het gemeentehuis: "De aanwezigheid van zwerfafval is een algemeen maatschappelijk probleem. Wij willen het Bildt graag schoon en ruimtelijk houden. Het is dan ook belangrijk dat kinderen op jonge leeftijd met dit probleem in aanraking komen. Bijvoorbeeld via deze Himmelwike. En omdat we het niet alleen bij mooie lovende woorden willen laten, geven we zelf ook graag het goede voorbeeld", zegt wethouder Nel Haarsma.
Provincie:
Tag(s):