dinsdag, 7. april 2009 - 21:51

Burundi vluchtelingen in Aa en Hunze

Vanaf maandag 20 april zal een groep van 22 mensen afkomstig uit Burundi in de gemeente Aa en Hunze komen wonen. In samenwerking met het COA (Centraal Orgaan opvang asielzoekers), de woningstichtingen Woonborg en De Volmacht en Vluchtelingenwerk heeft de gemeente Aa en Hunze de nodige voorbereidingen getroffen.

De woningstichtingen Woonborg en De Volmacht hebben huizen geselecteerd in Aa en Hunze: twee in Gieten en één in respectievelijk Gasselte, Eext en Anderen.

Op donderdag 26 maart heeft de groep al even kennisgemaakt met de gemeente. Na ontvangst door wethouder Geert-Jan ten Brink hebben ze de woningen bekeken en zijn administratieve zaken afgehandeld.

De 22 vluchtelingen zijn afkomstig uit Burundi. Deze mensen verbleven onder zeer moeilijke omstandigheden voor lange tijd in een vluchtelingenkamp. De kampen zijn gesitueerd in de buurlanden van de brandhaarden van oorlogsgeweld in de wereld. Aangezien de landen in deze gebieden niet in staat zijn om de grote aantallen mensen zelfstandig op te vangen is het leven in de kampen erg moeilijk en is de internationale hulpverlening van groot belang. Om het probleem van de grote aantallen ontheemde mensen op te lossen zijn er door de Verenigde Naties internationale afspraken gemaakt. Ons land heeft deze overeenkomst mede ondertekend en heeft de verplichting op zich genomen om een beperkt aantal mensen uit te nodigen om naar ons land te komen.
Provincie:
Tag(s):