woensdag, 29. april 2009 - 20:05

Campings en bungalowparken zeer tevreden over de bezetting

Regio

Tourist Info Drenthe heeft en kleinschalig onderzoek gehouden naar de bezetting van hotels, campings en bungalowparken tijdens de meivakantie in Drenthe. In de regel zijn de campings en bungalowparken zeer tevreden over de bezetting.

Een aanhoudende trend is dat toeristen steeds later reserveren. Hotels en bungalowparken zien dit voorjaar veel last-minute boekingen. Verder wordt vaak benoemd dat arrangementen erg goed lopen. Op veel campings was het paasweekend nog relatief rustig, maar de meivakantie is goed geboekt in Drenthe. Ten opzichte van vorig jaar melden sommige ondernemers zelfs een groei in deze boekingsperiode. Dit ondanks het feit dat het populaire Hemelvaartweekend vorig jaar in de meivakantie viel.

Ook zijn de campings positief gestemd over de boekingen voor het komende zomerseizoen. Voor een aantal ondernemers is ook daar nu al een sterke verbetering te zien ten opzichte van vorig jaar. Het toenemende aantal boekingen kan deels verklaard worden door het prachtige weer van afgelopen weken. Vele ondernemers vermoeden uiteraard ook dat de kredietcrisis een rol speelt in de toename van de boekingen. Vakanties naar het buitenland lijken voor meer mensen niet wenselijk of haalbaar en dan blijkt Drenthe een geliefde bestemming voor vooral jonge gezinnen en senioren. Toeristisch Drenthe lijkt zich te kunnen verheugen op een mooi seizoen!
Provincie:
Tag(s):