donderdag, 23. april 2009 - 21:19

Drentse Fiets 4Daagse ook 's avonds

Assen

Speciaal voor mensen in en rond Assen die wel mee willen doen aan de Drentse Fiets 4Daagse maar hier vanwege hun werk geen mogelijkheid toe zien bestaat dit jaar de mogelijkheid om 's avonds te fietsen. In startplaats Assen is het dit jaar namelijk voor het eerst mogelijk om ook ’s avonds aan de Drentse Fiets 4Daagse mee te doen.

Er worden ‘gewone’ recreatieve routes en mountainbikeroutes uitgezet. De laatste gaan deels door het Asser bos, deels naar het gebied rond de Baggelhuizerplas. De eerste dag voor de avondroutes is op maandag 6 juli. De starttijd is 18.00 uur en de startplaats is Sport- en Evenementencentrum DeSmelt. De laatste fietsavond is op donderdag 9 juli. De lengte van de routes ligt tussen de 25 en 30 km. Met een gemiddelde snelheid van 20 km per uur kan men rond 21.00 uur weer terug zijn. Dit geldt ook voor de ATB-ers omdat het in de bossen sneller donker wordt dan in het “open veld�.

De routes worden gefietst aan de hand van een routebeschrijving. Het secretariaat is bereikbaar voor noodgevallen. Er is EHBO aanwezig. De route komt langs verschillende horecagelegenheden zodat men onderweg rustig kan pauzeren.Inschrijven is mogelijk aan de start in DeSmelt. Vier avonden meedoen kost € 12,00 p.p.; per dag is de prijs € 4,00 p.p.
Provincie:
Tag(s):