zaterdag, 28. maart 2009 - 20:28

Duo zwaar mishandeld in bus

Arnhem

De politie is op zoek naar getuigen van een zware mishandeling van een 29-jarige Arnhemse en een 29-jarige Arnhemmer. De twee slachtoffers zouden vrijdagavond 27 maart zijn mishandeld door twee mannen (een 27-jarige Arnhemmer en een nog onbekende man).

De ruzie ontstond in een Arnhemse lijnbus, lijn 33. De twee slachtoffers hebben zich, voor hun nog onbekend, letsel moeten laten behandelen in het Rijnstate ziekenhuis in Arnhem.

De twee slachtoffers stapten rond 23.20 uur in de lijnbus op het centrale busstation in Arnhem. Om 23.25 uur stapten op station Velperplein twee onbekende mannen in. De mannen zouden achter de twee slachtoffers zijn gaan zitten en zochten om nog onbekende reden direct ruzie. Aangekomen bij de bushalte op de Huissensestraat verlieten de twee mannen de bus waarbij ze de man en vrouw meerdere keren zouden hebben geslagen en geschopt. Hierbij zou de vrouw uit de bus zijn gevallen waarna de man en vrouw buiten de bus opnieuw werden belaagd. Hierna zouden de twee mannen zijn weggelopen. Een getuige meldde rond 23.45 uur het voorval bij de politie. Gewaarschuwde agenten konden op aanwijzen van de slachtoffers een van de mannen (27-jarige Arnhemmer) aanhouden. Van de andere man ontbreekt nog ieder spoor.

Getuigen oproep
Op het moment van de mishandeling zouden er volgens de slachtoffers ongeveer 20 passagiers in de bus hebben gezeten. De politie is op zoek naar deze getuigen en eventuele getuigen die op de Huissensestraat iets hebben gehoord of gezien. Volgens de twee slachtoffers zou het gaan om twee blanke mannen van ongeveer 25 jaar. De nog onbekende man zou ongeveer 1,75 meter lang zijn en gouden oorbellen hebben gedragen. Ze zouden donkere kleding hebben gedragen en zwarte jacks aan hebben gehad. Beiden mannen zouden een kaal geschoren hoofd hebben. De politie stelt een onderzoek in en roept getuigen op te reageren via 0900-8844. Anoniem melden kan ook via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.
Provincie:
Tag(s):