zondag, 24. mei 2009 - 12:44

Jongeren op 'zuipschuit' zorgen voor veel overlast

Westland

Politieagenten zagen vrijdagavond 22 mei om 20.00 uur in het water nabij de Noordhoornseweg een boot varen met daarop circa 20 jongeren. De opvarenden maakten erg veel herrie en gedroegen zich baldadig.

Op de boot was een muziekinstallatie die de nodige decibels produceerde. Na een ogenschijnlijk goed gesprek beloofde de groep beterschap en zou het rustig aan doen.

Korte tijd later kreeg de politie wederom klachten van omwonenden. Agenten troffen de boot varend op de Zweth. De groep gedroeg zich wederom zeer luidruchtig. Vanaf de boot werd er door een passagier in het water geürineerd en werden leuzen gescandeerd, bovendien stond de muziek erg hard. Omwonenden klaagden over het asociale gedrag van de bemanning.

De politie besloot een einde te maken aan de vaartocht. De schipper weigerde op aanwijzingen van de politie zijn boot aan te leggen. Ondanks vorderingen bleef de schipper doorvaren richting de Bovendijk.

Enkele politie-eenheden volgden de boot en vanaf een brug kon een van de politieagenten aan boord springen en kon de schipper worden gedwongen af te meren. De politie maakte vervolgens tegen twee schippers, er was onderweg van stuurman verwisseld, proces-verbaal op.

Deze twee schippers, een 18-jarige uit Monster en een 29-jarige uit De Lier bleken dusdanig veel gedronken te hebben dat verder varen onverantwoord was. De 29-jarige spande daarbij de kroon en blies maar liefst 820 ugl.

Vijf passagiers moesten mee naar het bureau omdat zij zich niet konden legitimeren. Alle twintig passagiers kregen een proces-verbaal voor het veroorzaken van hinder en overlast. De boottocht werd beëindigd.
Provincie:
Tag(s):