vrijdag, 6. februari 2009 - 9:13

Medewerkers Thuiszorg Groningen komen in opstand

Groningen

Zo’n 120 mensen van Thuiszorg Groningen demonstreerden Donderdagmiddag op de Grote Markt voor behoud van hún thuiszorg in stad en ommeland. Thuiszorg Groningen is in de problemen gekomen door wanbeleid bij moedermaatschappij Meavita. Medewerkers en clienten van Thuiszorg Groningen dreigen nu de dupe te worden. De SP was aanwezig om de actie te ondersteunen.

De medewerkers maken zich grote zorgen over de continuïteit van de zorg aan hun cliënten en hun banen, nu de koepelorganisatie Meavita failliet dreigt te gaan. Volgens de centrale ondernemingsraad moet er snel financiële steun komen vanuit Den Haag om Thuiszorg Groningen te redden.

De SP was aanwezig om hun solidariteit te betuigen en te horen van de medewerkers hoe het met hen gaat. SP-raadslid Ria Rademaker: 'Deze mensen zijn echt heel boos en verdrietig over de hele gang van zaken. Ik heb verscheidene medewerkers gesproken en zij weten ook niet hoe ze dit aan hun klanten moeten uitleggen, die ook weer van slag zijn door alle onduidelijkheid die is ontstaan. Er moet echt een goede oplossing komen voor de mensen die de zorg krijgen en voor de mensen die de zorg verlenen.'
Provincie:
Tag(s):