woensdag, 14. januari 2009 - 8:51

Nederlandse militairen oefenen voor Uruzgan

Ede

In delen van de provincie Utrecht en Gelderland wordt tot en met 30 januari 2009 de oefening Uruzgan Integration gehouden. De heidevelden rond Ede worden ook gebruikt. De oefening geldt als belangrijke voorbereiding voor eenheden die dit voorjaar naar Uruzgan gaan.

Aan Uruzgan Integration doen veertienhonderd militairen mee. De grootste groep militairen zal deel uitmaken van de Battle Group, de geniecompagnie en verschillende logistieke eenheden. Zij maken deel uit van de Task Force Uruzgan die de Afghaanse overheid ondersteunt bij de wederopbouw en het handhaven van veiligheid en stabiliteit.

De oefening is op oefenterreinen van Defensie. Er zijn verplaatsingen over de weg en vliegbewegingen. De Apache gevechtshelikopters en F-16 jachtvliegtuigen van de luchtmacht verlenen luchtsteun aan de grondtroepen. Daarnaast neemt de luchtmacht ook deel met transporthelikopters. De helikopters zullen verkenningen en landingen uitvoeren.

Tijdens Uruzgan Integration kan door de helikopters om tactische redenen laag worden gevlogen. De vliegbewegingen zij in principe tussen 08.00 uur en 22.00 uur, waarbij zoveel mogelijk overdag wordt gevlogen.
Provincie:
Tag(s):