woensdag, 8. april 2009 - 9:25

Nieuwe olijfboompjes Raadstede gestolen

Nieuwegein

De olijfboompjes die de gemeente twee weken geleden neerzette voor de winkelpuien in de Raadstede zijn afgelopen weekeinde gestolen. De gemeente plaatste de plantenbakken met de olijfboompjes om de omgeving rondom de bouwput wat op te fleuren. Winkeliers en gemeente zijn verontwaardigd over de diefstal.

Voor de winkeliers aan de Raadstede zijn het moeilijke tijden. Niet alleen vanwege het economische ontij, maar ook omdat vanwege de bouwwerkzaamheden voor de nieuwe binnenstad de loop langs hun winkels er enigszins uit is. Winkeliers en gemeente zijn constant met elkaar in gesprek over mogelijkheden om de gang naar de winkels er in te houden. Op verzoek van de winkeliers plaatste de gemeente daarom twee weken geleden wat plantenbakken om de omgeving op te fleuren.

De gemeente plaatste vijf bakken: twee met olijfbomen en drie met palmbomen. Op maandagochtend constateerde wijkbeheerder Arie Versteeg dat de olijfboompjes uit de bakken verdwenen waren. De boompjes zijn uitgegraven. De winkeliers en de gemeente zijn verontwaardigd over deze brutale daad en hebben aangifte gedaan bij de politie. Camerabeelden van camera’s die aan de Raadstede hangen zijn inmiddels opgevraagd. De gemeente zal de verdwenen olijfbomen zo snel mogelijk vervangen door andere planten.
Provincie:
Tag(s):