woensdag, 22. juli 2009 - 0:23

Noodweer in Zeeland

Het hevige noodweer aan het eind van de middag heeft dinsdag 21 juli 2009 op Tholen voor de nodige overlast gezorgd. De blusgroep Sint-Annaland rukte uit om omgewaaide bomen op te ruimen.

Even voor 18:00 uur werd de blusgroep Sint-Annaland gealarmeerd. In eerste instantie werd een buitenbrand gemeld aan de Roolandsedijk bij Oud-Vossemeer. Ter plaatse bleken echter diverse bomen omgewaaid te zijn. Een andere boom was getroffen door de bliksem.

Ook waren de nodige takken van bomen gewaaid die de doorgang versperden. De brandweerlieden hebben de weg vrij gemaakt. Onder andere met een kettingzaag en een handzaag zijn de omgewaaide bomen in stukken gezaagd. Na een klein uur kon de blusgroep weer inrukken.

De hulpdiensten zijn dinsdag 21 juli 2009 tevens aan het begin van de avond uitgerukt naar de Havenweg in het buitengebied van Tholen. Een zeiljacht was daar door de wind op de kant terecht gekomen.

In eerste instantie werd alleen de blusgroep Tholen gealarmeerd, even later gevolgd door de blusgroep Stavenisse. Ook de het duikteam van Tholen ging naar de opgegeven locatie, nabij de camping bij Strijenham.

Ter plaatse bleek het bootje al tegen de kant te liggen. Een drietal opvarenden waren inmiddels van boord. De duikers van Tholen hebben het jacht vastgelegd met een touw. Een bergingsbedrijf zal het vaartuig later bergen.
Provincie:
Tag(s):