dinsdag, 7. juli 2009 - 20:46

Picknick in het Park

Vlissingen

Op zaterdagmiddag 25 juli 2009 vindt een groots openingsfeest plaats in het stadspark op het Scheldeterrein. Iedereen is welkom om aan te schuiven bij de eerste ‘Picknick in het Park’!

De middag begint om 12.00 uur met een uitgebreide lunch aan een meer dan 200 meter lange picknicktafel langs het Dok. Daarna volgen tot 17.00 uur muziekoptredens, watershows en een kinderprogramma.

Iedereen is van harte uitgenodigd om nu alvast een plekje voor de picknick te reserveren voor zichzelf, familie of vrienden. Er zijn maximaal 500 kaarten beschikbaar. Aanmelden kan bijvoorbeeld via de website van het Scheldekwartier www.scheldekwartier.nl. Ook wordt er een flyer verspreid met een antwoordkaartje. De kosten voor de lunch zijn € 5 per volwassene en € 3 per kind. Het programma van de rest van de middag is voor iedereen gratis.

Tijdens het openingsfeest staan er drie bands op het programma: de gloedvolle soulband Giovanca, Tuxedo Bandido met een relaxte TexMex mix en de zomer Latin sfeer van El Créme Glace Quès. Voor de kinderen worden er allerlei activiteiten georganiseerd. Ze kunnen zich de hele middag vermaken met springkussens, ballenbakken en andere doeactiviteiten. Verder kan iedereen genieten van spectaculaire watershows in het Dok.

Op 25 juli opent ook de expositieruimte in een container haar deuren met een tentoonstelling over het Dok. Dit jaar is het namelijk precies 400 jaar geleden dat begonnen werd met het graven van het Dok. De expositie geeft een beeld van het Dok door de eeuwen heen.

De ambitie van het project Tijdelijk Gebruik Scheldeterrein is om van het Scheldeterrein nu al een geliefd en gewaardeerd gebied te maken bij Vlissingers, dagjesmensen en toeristen. Hiermee levert het een belangrijke bijdrage aan de bekendheid van het Scheldekwartier als toekomstig aantrekkelijke en onderscheidende woonwijk. De sleutel voor het project ligt in het verbinden van de erfenis van 'De Schelde' met de toekomst van het gebied als maritieme stadswijk.
Provincie:
Tag(s):