woensdag, 8. april 2009 - 21:31

Ruim 55% van de meisjes haalde HPV-vaccinatie

Venlo

De GGD Limburg-Noord heeft deze week de eerste vaccinatieronde van de HPV-campagne (Humaan Papillomavirus) afgesloten. De opkomst in deze eerste ronde in Noord Limburg komt uit op 55,6%. De campagne werd gestart omdat de inenting tegen het virus dat baarmoederhalskanker veroorzaakt in het Rijksvaccinatieprogramma (RVP) is opgenomen.

GGD Limburg-Noord heeft voor de HPV-campagne in totaal 11.959 meisjes uitgenodigd. Hiervan zijn 6644 meisjes in de eerste ronde gevaccineerd. Daarmee komt de opkomst uit op 55,6 %. Landelijk zijn de opkomstcijfers nog niet bekend.

Door diverse spookverhalen die circuleren over de vaccinatie, vooral op internet, hebben veel meisjes besloten om zich niet te laten inenten. Mochten deze meisjes zich bedenken, dan kunnen zij alsnog instromen bij de tweede vaccinatieronde . Zij halen tijdens de tweede ronde vaccinatie 1. Vervolgens tijdens de inhaaldagen van de tweede ronde (18 of 19 mei op de GGD vestigingen) vaccinatie 2. En vaccinatie 3 halen zij tenslotte in het reguliere programma.
Provincie:
Tag(s):