donderdag, 19. maart 2009 - 22:19

Scholieren nemen plaats in raadzaal Borger-Odoorn

Borger

Op woensdag 25 maart krijgt de gemeente Borger-Odoorn bezoek van een groep leerlingen van het Esdal College uit Borger. Het gaat om iets meer dan veertig scholieren van vijftien of zestien jaar, die tijdens hun bezoek plaats in de raadzaal nemen om daar uitleg te krijgen over hoe een gemeente werkt en om te discussiëren over stellingen op het gebied van jeugdbeleid.

De leerlingen worden ’s ochtends ontvangen door burgemeester Out, die hen een korte uitleg zal geven over de gemeentelijke organisatie. Na het welkom krijgen de leerlingen vragen en stellingen over gemeentelijk jeugdbeleid en gaan zij in groepen uiteen om hierover onderling te discussiëren.

De groepen bestaan niet alleen uit leerlingen, maar ook uit collegeleden, docenten en ambtenaren. Na afloop van de discussie in groepen worden de uitkomsten besproken en geven de bestuurders aan, wat we daar als gemeente mee zouden kunnen doen. Leden van de gemeenteraad en Wmo raad zijn ook uitgenodigd om aanwezig te zijn. Op deze manier hoopt de gemeente van jongeren zelf te horen wat er in hun beleving beter of anders zou moeten in onze gemeente.
Provincie:
Tag(s):