woensdag, 26. augustus 2009 - 9:44

Valse platen bij verkeerscontrole A2 Echt

Echt

De Verkeerspolitie van het Korps landelijke politiediensten heeft tijdens een verkeerscontrole op de rijksweg A2 ter hoogte van Echt op dinsdag 25 augustus 2009 een 21-jarige inwoner van Oirschot bekeurd omdat hij met valse Duitse kentekenplaten reed. Zijn auto is in beslag genomen.

In totaal zijn 18 personen bekeurd voor uiteenlopende verkeersovertredingen. Bij de radarcontroles in beide richtingen passeerden 15912 voertuigen. Hiervan reden er 1038 te hard. Zes bestuurders zijn staande gehouden. De overigen krijgen bericht thuis. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 188 km/uur.

Met behulp van kentekenleesapparatuur zijn vijf personen staande gehouden die gesignaleerd stonden. Een man die nog een boete had openstaan van 380 euro verliet op slinkse wijze de parkeerplaats en liet daarbij zijn Lexus met contactsleutel en zijn rijbewijs achter. Het voertuig is in afwachting van de gesignaleerde op het politiebureau gestald.

De bekeuringen vielen onder andere voor overschrijding van de maximum snelheid (8), misbruik handelaars kenteken (1), lekke uitlaat (2), vervallen APK (2), defecte koppeling (1), niet dragen autogordel (2), niet handsfree bellen (1).
Provincie:
Tag(s):