zaterdag, 14. maart 2009 - 22:52

Volendamse dijk breekt pas in slotfase

(Elfvoetbal) Dat een duel tussen twee laagvliegers in de competitie ook vermakelijk kan zijn bewezen Heracles Almelo en FC Volendam zaterdagavond in de tweede helft van hun onderlinge ontmoeting. In het Polman Stadion werd het 1-1.

Geheel tegen de verhouding in had invaller Melvin Platje de bezoekers op voorsprong gezet na zeventig minuten. Pas twee minuten voor tijd brak de piepende en krakende hekkensluiter na een gelukkige goal van Heracles-verdediger Jan Wuytens.

Anderhalve week na zijn heldenrol tegen Roda JC in het bekertoernooi leek Platje opnieuw de man van de wedstrijd te worden aan de kant van FC Volendam. De aanvaller, pas net in het veld, scoorde twintig minuten voor tijd een wonderschone goal. Nadat Volendam de hele wedstrijd met de rug tegen de muur had gestaan, toonde de invaller zijn technische vernuft door bij verdediger Birgir Maertens weg te draaien. Zijn krullende uithaal die tegen de touwen sloeg maakte het kijkplezier van de actie compleet.

Met die actie is de aanvallende inbreng van de Volendammers echter ook direct beschreven. Niet alleen voor 0-1 was het Heracles dat de klok sloeg, ook na de tegenslag was het eenrichtingsverkeer. Doelman Jeroen Verhoeven kon vrijwel alle ballen keren, waarbij hij dikwijls de hulp kreeg van zijn achterhoede, maar was kansloos bij de inzet van Jan Wuytens. De Belgische oud-PSV'er kapte van zijn rechter- naar zijn linkerbeen, en vice versa, waarna hij afrondde via het gezicht van Tim Bakens.

Door de puntendeling schijnt de rode lantaarn nog steeds in Volendam. De Wijdbroeken hadden De Graafschap met een zege gepasseerd. Weliswaar staan de nummers zeventien en achttien van de Eredivisie in punten gelijk, maar De Graafschap heeft een beter doelsaldo. Zondagmiddag mogen de Superboeren proberen weg te lopen bij Het Andere Oranje, als gewonnen wordt van Ajax in de ArenA.