woensdag, 27. oktober 2010 - 21:26

Almelo start project om energie te besparen

Almelo

De Gemeente Almelo is gestart met een project om inwoners van de stad bewust te maken van mogelijkheden om energie te besparen. 'In het kader daarvan is de website www.energiebesparenalmelo.nl online gegaan. Mensen kunnen op deze site lokaal gerichte informatie vinden over energiebesparing', aldus de gemeente.

Het project Energiebesparen Almelo bestaat, naast de website, uit een helpdesk, wijkbijeenkomsten en de mogelijkheid om maatwerkadviezen voor woningen te laten opstellen, De eerste wijkbijeenkomst vindt plaats op 4 november a.s. in wijkcentrum de Schöppe.

Huiseigenaren en huurders kunnen veel geld besparen door het nemen van energiebesparende maatregelen. Aangeraden wordt een maatwerkadvies te laten opstellen. Uit dit onafhankelijk advies blijkt welke maatregelen in een woning kunnen worden getroffen.

Ook komt er uit naar voren hoeveel dit de bewoner aan besparing oplevert. Bovendien wordt hiermee het energielabel voor de woning vastgelegd. Bewoners worden ondersteund met landelijke subsidies, zoals een laag btw-tarief voor het aanbrengen van isolatie van gevels, daken en vloeren, subsidie op isolerend glas en een stimuleringssubsidie voor verbetering van het energielabel van de woning.

Almelo voert dit project uit in samenwerking met de gemeenten Hengelo, Twenterand en Rijssen-Holten. De verwachting is dat meerdere Twentse gemeenten zich op termijn zullen aansluiten. Het project is mede mogelijk gemaakt door subsidie van de provincie Overijssel. Ook woningcorporaties St. Joseph en Beter Wonen doen mee aan het project. Huurders kunnen zich aanmelden voor een digitale energiecoach.
Provincie:
Tag(s):