dinsdag, 7. december 2010 - 8:12

Grote brand in opslagloods in Zuidbroek

Zuidbroek

Een uitslaande brand heeft maandagavond een opslagloods van de firma BAM aan de Achter de Wal te Zuidbroek in de as gelegd. De brand werd om kwart over zeven gemeld bij de Gemeenschappelijke Meldkamer in Groningen.

Het brandweerkorps van Zuidbroek rukte vervolgens meteen uit met een tankautospuit. Omdat er meerdere meldingen van de brand binnenkwamen alarmeerde de meldkamer uit voorzorg gelijk een tweede blusvoertuig van het korps Veendam.

Een eerste verkenning ter plaatse leerde dat de brand woedde in een grote loods, waarin bouwmaterialen werden opgeslagen. Bovendien bleek de brand snel om zich heen te grijpen. Omdat de brand daardoor dreigde over te slaan naar twee naastgelegen loodsen, werd meteen het sein ´grote brand´ gegeven. Een derde tankautospuit, eveneens afkomstig uit Veendam, kwam ter plaatse. Bovendien werd een tweetal hoogwerkers uit Veendam en Hoogezand-Sappemeer gealarmeerd.

Met behulp van de twee hoogwerkers en een aantal waterkanonnen konden de twee naastgelegen loodsen worden afgeschermd van het brandende pand. Daardoor heeft de brandweer uiteindelijk kunnen voorkomen dat de brand oversloeg. Even na negenen kon vervolgens het sein brand meester worden gegeven. Ondanks de snelle inzet moet de getroffen loods echter als verloren worden beschouwd.

Bij de brand is mogelijk asbest vrijgekomen. Onderzoek moet uitwijzen of dat inderdaad het geval is. Zeker is in ieder geval dat het dan alleen op het terrein van het bedrijf zelf terecht is gekomen.

Meer foto's op Blik op 112
Provincie:
Tag(s):