maandag, 27. december 2010 - 12:08 Update: 14-09-2018 14:30

Inbreker biecht 'kerstinbraken' op aan politie

Delft

Een 34-jarige Haagse veelpleger meldde zich 2e kerstdag om 16.15 uur aan het politiebureau met een wel bijzonder verhaal. De man verklaarde aan de agenten dat hij enkele inbraken wilde bekennen.

Uit het gesprek bleek dat de man tijdens de Kerstdagen enkele inbraken had gepleegd in de TU-wijk en daarbij een laptop, camera's en andere goederen had meegenomen. Hij had daarvan kenelijk spijt en biechtte zijn inbraken op. Op zijn aanwijzingen werden de gestolen goederen door de agenten teruggevonden. De Hagenaar werd ingesloten.

Politie Haaglanden heeft de aanpak van veelplegers tot korpsprioriteit verheven. Uit onderzoek blijkt dat 20 procent van de criminelen verantwoordelijk is voor 80 procent van de criminaliteit. Een betrekkelijk kleine groep notoire criminelen is dus verantwoordelijk voor een groot deel van de criminaliteit en om die reden richt Politie Haaglanden zich nadrukkelijk op deze groep. Met het Openbaar Ministerie zijn afspraken gemaakt over vervolging van deze verdachten.

Plaatsing in een inrichting voor stelselmatige daders (ISD) is een van de speerpunten van dit beleid. Tijdens deze twee jaar durende maatregel krijgen veelplegers zorg aangeboden, bijvoorbeeld op het gebied van drugsproblematiek. Het is uiteindelijk aan de rechter om de isd-maatregel op te leggen.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):