zondag, 10. oktober 2010 - 9:38 Update: 18-09-2018 14:36

Oude ambulances op open dag UMC

Utrecht

Ter gelegenheid van de open dag van het Universitair Medisch Centrum (UMC) Utrecht, reden er zaterdag in een optocht oude en hypermoderne ziekenauto’s, militaire ambulances, motoren en andere voertuigen.

Stadion Galgenwaard
De voertuigen verzamelden ’s morgens om 10.00 uur op het terrein voor het stadion van FC Utrecht en reden in optocht naar het UMC Utrecht. Op het terrein tussen AZU en WKZ was van alles te zien en te beleven.

Bijzonder was de grote collectie oude en hypermoderne ziekenauto’s, militaire ambulances, motoren en andere voertuigen. Er was zelfs een verhuiswagen te zien die omgebouwd is voor transport van ernstig zieke mensen.

Mobiele operatie- en IC complex
Ook konden belangstellenden een kijkje nemen in het mobiele operatie- en IC complex van de landmacht en het veldhospitaal, beide net terug uit Afghanistan.

SIGMA
SIGMA, de organisatie van rampenbestrijding, liet zien wat er allemaal komt kijken bij de opvang van slachtoffers bij rampen. De bedrijfsbrandweer deed brandweeroefeningen en bij de Jeugd en Volwassenen EHBO was van alles te leren over eerste hulp bij grote en kleine ongelukken.

Kijk voor meer foto's op Blikop112.nl

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: