woensdag, 15. september 2010 - 11:00 Update: 08-07-2014 0:28

Student vindt zichzelf goed in bed

De helft van de studenten (51%) vindt zichzelf goed in bed. Twaalf procent kwalificeert zich zelfs als ‘heel goed’. Dat blijkt uit onderzoek van Studenten.net onder 2965 studenten.

De resultaten zijn vanaf vandaag te lezen in de studentenspecial van Nieuwe Revu.

Studenten hebben gemiddeld met 8 verschillende mensen seks gehad. Bijna de helft van studenten (48,2%) heeft wel eens een onenightstand gehad, al doet slechts 8,6 procent hier regelmatig aan.

Vijftien procent van de studenten zegt sneller seks te hebben sinds te zijn gaan studeren. 21 procent vindt het ‘niet langer nodig om verliefd te zijn om seks te hebben’. 33 procent zegt dat er sinds de overgang van middelbare school naar studeren niet veel veranderd is in zijn of haar seksuele moraal en houdt zich nog steeds vast aan ‘dezelfde principes’.

Ruim de helft van de studenten is ontmaagd voor zijn 18e.

Een op de tien respondenten heeft wel eens seks gehad met een persoon van hetzelfde geslacht. Dat blijken meer studenten te zijn dat zij die verklaard hebben homoseksueel (2,3%) en biseksueel (4,6%) te zijn. Negentig procent heeft nooit seks gehad met een persoon van hetzelfde geslacht. 16 procent van deze studenten geeft aan het wel eens te willen beleven.

Voorbehoedsmiddelen

Veilig vrijen is onder studenten nog altijd niet vanzelfsprekend. 22 procent gebruikt nooit een condoom tijdens de seks. Slechts 23 procent doet dit altijd. Dan zijn er nog de ‘halve zolen’ waarvan 24 procent meestal een condoom gebruikt, 15 procent soms en 16 procent zelden.

Twee derde van de vrouwelijke studenten slikt dagelijks de pil.

7,5 procent van de studenten gebruikt wel eens een ander voorbehoedsmiddel dan pil of condoom. Bijna de helft van deze respondenten gebruikt een spiraaltje. 17 procent de nuvaring. Een aantal keer wordt “voor het zingen de kerk uit” genoemd als ultiem ‘voorbehoedsmiddel’. Slechts een paar mannelijke studenten zijn gesteriliseerd.

SOA’s
Onder de studenten heeft slechts 7,6% wel eens een geslachtsziekte opgelopen. De meest voorkomende geslachtsziekte is chlamydia (64%). Herpes (24.7%) en genitale wratten (20,4%) scoren daarnaast het hoogst. Slechts één student zegt HIV te hebben opgelopen door onveilige seks.

Variatie

Bijna dertig procent (28,8%) van de studenten doet wel eens aan anale seks. Het grootste gedeelte daarvan enkele keren per jaar. Van de zeventig procent die er niet aan doen, zou toch 32 procent van hen het wel eens willen proberen.

Trioseks is wellicht een fantasie van velen, gerealiseerd wordt het door weinigen. Slechts 9,2% heeft wel eens trioseks gehad. De meest populaire samenstelling is die van 2 vrouwen en 1 man. 55 procent geeft hier de voorkeur aan.

Twee derde van de respondenten gebruikt geen seksspeeltjes gedurende de daad. Een derde van de gebruikers noemt de vibrator en de dildo als favoriet speeltje. Een enkeling begeeft zich tot ‘zwaarder’ materieel in de vorm van handboeien, bondage en zweepjes.
Categorie:
Tag(s):