vrijdag, 30. juli 2010 - 16:25

Twee zwaargewonden bij ernstige aanrijding

Zuidbroek

Vrijdagmorgen zijn op de N33 ter hoogte van de oprit naar de A7 bij Zuidbroek vier Duitse meisjes in de leeftijd van 17 tot 21 jaar gewond geraakt. Door nog onbekende oorzaak botsten ze tegen een vrachtwagen met aanhanger. Twee van de meisjes raakten zwaargewond.

Het ongeval gebeurde rond 08.00 uur. De vrachtwagen werd bestuurd door een 38-jarige man uit Tiel. Hij kwam uit de richting van Siddeburen en reed richting Veendam. De meisjes kwamen vanaf de afrit van de A7.

De brandweer moest de auto open knippen, omdat een van de slachtoffers bekneld zat in de auto. Ook kwam er een traumaheli ter plaatse. De slachtoffers zijn naar een ziekenhuis gebracht. Daar bleek dat het 17-jarige meisje dat op de achterbank zat, ernstig hersenletsel heeft. Het 18-jarige meisje dat naast haar zat, liep meerdere botbreuken op. De meisjes die voorin zaten, liepen lichte verwondingen op en zijn zeer ontdaan.

De N33 is twee uur lang in beide richtingen gestremd geweest. Ook de op- en afritten van en naar de A7 waren afgesloten. Het verkeer werd omgeleid.
De politie doet onderzoek naar de oorzaak van het ongeval.
Provincie:
Tag(s):