dinsdag, 9. februari 2010 - 15:04 Update: 24-09-2018 15:55

Verdachte verkrachting 13-jarig meisje gearresteerd

Huijbergen

De politie heeft dinsdag een man aangehouden die wordt verdacht van de ontvoering en verkrachting van een 13-jarig meisje uit Huijbergen. ' Het gaat om een 23-jarige inwoner van Ossendrecht ', meldt de politie dinsdagmiddag.

In het politieonderzoek dat werd opgestart na het zedenincident half december, is de man als verdachte in beeld gekomen. De verklaring van het slachtoffer heeft daarbij een belangrijke rol gespeeld. Bij een zoeking in zijn woning werden dinsdagmorgen sporen gevonden die hem in verband brengen met de zaak.Forensisch rechercheurs hebben aanvullend onderzoek gedaan in de woning. De politie doet geen nadere mededelingen over de aangetroffen sporen. Het slachtoffer en haar familie zijn ingelicht over de aanhouding.

Het 13-jarig meisje fietste woensdagmorgen 16 december 2009 rond 07.30 uur over de Moerkantsebaan naar haar school in Bergen op Zoom toen ze werd ontvoerd door een onbekende, blanke man. Hij nam haar mee in een witte personenauto en verkrachtte haar. Enige tijd later liet de ontvoerder het meisje weer vrij in de buurt van het waterzuiveringstation in Rilland.De opsporingsprogramma's Bureau Brabant en Opsporing Verzocht hebben vorige week aandacht besteed aan de zaak. Daarop kwamen zo'n tachtig tips binnen die mede hebben bijgedragen aan de doorbraak in de zaak.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: